Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Przepis: Kapusta z grzybami

Składniki: kiszona kapusta 500 g, marchew 80 g, cebula180 g, czosnek 15 g, wywar grzybowy 400 ml, suszone grzyby 60 g, pieczarki 400 g, olej 100 ml, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 4 szt., pieprz ziołowy do smaku, sól i pieprz.
Przepis: Kapusta z grzybami
Fot. Maciej Kaczanowski

Wykonanie: kapustę płuczemy, siekamy. Suszone grzyby gotujemy w wodzie, musimy upewnić się, że nie są gorzkie, wolne od piachu i zabrudzeń. Gotujemy do miękkości, zostawiamy wodę z gotowania suszonych grzybów.

Pieczarki dusimy z cebulą, przyprawiamy, dodajemy marchewkę, czosnek i wywar z grzybów oraz wodę z gotowania suszonych grzybów, wszystko gotujemy redukując płyny.

Kapustę gotujemy do miękkości dodajemy grzyby, przyprawiamy do smaku.


Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama