Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy

Sergei Boutenko, „Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących”

To przewodnik po dzikich roślinach jadalnych i przepisy na pyszne – jak zapewnia autor – dania z pędów, liści, chwastów (!), nasion, owoców i kwiatów.
Sergei Boutenko, „Dzika spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących”

Autor nauczy nas jak rozpoznawać nie tylko mlecz, tatarak, łopian i ślaz zaniedbany, ale także gwiazdnicę, tobołki polne, kozibród, szarłat, prosienicznik szorstki i wiele innych. Znajdziemy też przepisy na przyrządzenie dań z roślin znanych aczkolwiek gastronomicznie niedocenianych – brzozy, świerku, kapusty i czosnku.

Dowiemy się też przy okazji, jak rozróżnić rośliny rosnące dziko w lasach lub przy polnych śnieżkach od ich trujących odpowiedników, kiedy je zbierać i dostaniemy w pakiecie 67 przepisów na zielone koktale, dressingi, pasty, ale i krakersy, czy dania główne.

Mnie książeczka urzekła i jak tylko pora na to przyjdzie wykorzystam ją z pełnym rozmysłem. Zupo z parzącej pokrzywy miej się na baczności! Nadchodzę! 


Podziel się
Oceń

Komentarze

Reklama

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama
Reklama