Ela Cwalina
Można go dziś kupić w każdym markecie. Jest aromatyczny, bardzo smakowity i pikantny. Ten owczy ser na przekąskę jest w sam raz.
- 17.03.2005 13:34
Gdy bundz w sklepie kupimy najlepiej go zalać oliwą z ziołami. Po trzech dniach przejdzie aromatem prowansalskich pól i juz sam będzie wspaniałą zakąską.
8 plastrów sera
4 ząbki marynowanego czosnku
4 plastry suszonego pomidora z olejowej zalewy
sól, pieprz
oliwa
Na talerzu ułozyć plastry sera. Na każdym po pół plastra suszonego pomidora. Skropić oliwą, doprawić solą z pieprzem. Ozdobić czosnkiem.
Podawać z razowym chlebem pod kieliszek mocnej, wytrawnej nalewki.
Smacznego.
PS
Pomidory z własnej działki zrywam, suszę, zalewam oliwą z ziołami. Są pyszne.
Reklama













Komentarze