Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Domowe przysmaki

Czy golonka może byc zdrowa? Tak, jeśli jest to golonka z indyka. Smakuje nad podziw z razowym chlebem i świeżo utartym chrzanem. Zawiera mało cholesterolu.
Ten bardzo smakowity przepis ma korzenie w kuchni żydowskiej. Spróbujcie tej golonki, bo w dodatku robi się ją bardzo prosto. 1 podudzie z indyka 1 główka czosnku 1 cebula 2 łyżki papryki ostrej pół łyżeczki cynamonu pieprz, sól Podudzie umyć, wyluzować z kości i nafaszerować połową główki czosnku i cebulą pokrojoną w kostkę. Drugą połowę czosnku zmielić, dodać paprykę, sól, pieprz, cynamon i trochę wody. Wymieszać i natrzeć gicz. Owinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 180° przez 2 godziny. Smacznego. Kochani Panowie. Dla zdrowia czasem zamieńcie golonkę wieprzową na golonkę z indyka. Warto!

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama