Domowe przysmaki
Czy golonka może byc zdrowa? Tak, jeśli jest to golonka z indyka. Smakuje nad podziw z razowym chlebem i świeżo utartym chrzanem. Zawiera mało cholesterolu.
- 17.03.2005 13:49
Ten bardzo smakowity przepis ma korzenie w kuchni żydowskiej. Spróbujcie tej golonki, bo w dodatku robi się ją bardzo prosto.
1 podudzie z indyka
1 główka czosnku
1 cebula
2 łyżki papryki ostrej
pół łyżeczki cynamonu
pieprz, sól
Podudzie umyć, wyluzować z kości i nafaszerować połową główki czosnku i cebulą pokrojoną w kostkę. Drugą połowę czosnku zmielić, dodać paprykę, sól, pieprz, cynamon i trochę wody. Wymieszać i natrzeć gicz. Owinąć w folię aluminiową i piec w temperaturze 180° przez 2 godziny.
Smacznego. Kochani Panowie. Dla zdrowia czasem zamieńcie golonkę wieprzową na golonkę z indyka. Warto!
Reklama













Komentarze