Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Deser Ani

Do sporządzenia tego przysmaku potrzeba dobrego nastroju, kilku winnych jabłek, ulubionych konfitur, przypraw i calvadosu lub koniaku.
Najpierw trzeba owoce pieczołowicie wydrążyć. Następnie napełnić je łyżką ulubionych konfitur, dołożyć cukru z cynamonem i skropić calvadosem. Po wysmarowaniu blachy masłem układamy je równiutko i podlewamy słodkim tokajem. Pieczemy pół godziny w temperaturze 180 stopni, pod koniec podsypując cukrem. Składniki ciasta: 2 jaja 4 dag cukru 15 dag mąki 5 łyżek dobrej śmietany szczypta soli cukier puder Wykonanie: Najpierw trzeba utrzeć żółtka z cukrem, dodać śmietanę, pianę z białek, przesianą mąkę, sól i lekko wymieszać. Nastepnie jabłka pokroić w plastry, posypać cynamonem, obtaczać w cieście i smażyć na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Odsączyć na bibule, posypać cukrem pudrem i zajadać...

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama