Reklama
Ryby w migdałach
Więcej ryb, mnie mięsa. Może to sposób na zdrowsze święta.
- 17.03.2005 22:04
Pstrąg to jedna z najsmakowitszych ryb. W migdałach, z lekką żydowską nutą smakuje wytwornie. Ale zamiast pstrągów możemy użyć innych morskich ryb.
4 pstrągi
100 g migdałów
3 łyżki mąki
4 łyżki masła
200 ml mleka
oliwa
sól, pieprz
Pstrągi sprawić, umyć, osuszyć, zanurzyć w posolonym mleku, lekko oprószyć w mące i usmażyć na grillowej patelni (po 8 minut z każdej strony). Płatki migdałów sparzyć, obrać, pokroić w płatki i obsmażyć w maśle na złocisty kolor. Ozdobić nimi pstrągi. Podawać z warzywami z wody.
Reklama













Komentarze