Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ryby w migdałach

Więcej ryb, mnie mięsa. Może to sposób na zdrowsze święta.
Pstrąg to jedna z najsmakowitszych ryb. W migdałach, z lekką żydowską nutą smakuje wytwornie. Ale zamiast pstrągów możemy użyć innych morskich ryb. 4 pstrągi 100 g migdałów 3 łyżki mąki 4 łyżki masła 200 ml mleka oliwa sól, pieprz Pstrągi sprawić, umyć, osuszyć, zanurzyć w posolonym mleku, lekko oprószyć w mące i usmażyć na grillowej patelni (po 8 minut z każdej strony). Płatki migdałów sparzyć, obrać, pokroić w płatki i obsmażyć w maśle na złocisty kolor. Ozdobić nimi pstrągi. Podawać z warzywami z wody.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama