Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Zupa z porów

Chcesz mieć pożytek z chłopa w święta. Ugotuj mu zupę z porów.
25 dkg wędzonki, 3 duże pory, 3 ziemniaki, 2 marchewki, korzeń pietruszki, kawałek selera, łyżka masła, 4 łyżki śmietany lub jogurtu, po kilka ziaren pieprzu i angielskiego ziela, sól, pieprz, szczypta imbiru. Warzywa obrać, opłukać i zetrzeć na tarce. Następnie zalać 4 szklankami wody. Dodać przyprawy. Gotować 25 min. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Pokroić pory w półksiężyce i poddusić na maśle, aż będą rozpływać się w ustach. Dodać do zupy razem z masłem. Gotować 5 min. Zupę podprawić śmietaną. Dodać sól, pieprz. Wędzonkę pokroić na paseczki i podsmażyć. Wrzucić do zupy. Zupę zmiksować i podawać z grzankami. Ozdobić świeżymi ziołami. Na przykład melisą.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama