Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Naleśniki Kubusia Puchatka

Mają to do siebie, że każdy następny jest lepszy od poprzedniego.
0,5 litra mleka 1 całe jajko, 1 białko 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki mąki razowej szczypta soli, 1 cukier waniliowy oliwa, masło 30 dag sera białego 1 żółtko 2 łyżki miodu rodzynki Najpierw robię ciasto. Proponuję najpierw ubić jajka ze szczyptą soli. Dodać mleko, ubijając dodawać mąkę. Pod koniec ubijania dodaję roztopione masło i cukier waniliowy. Naleśniki smażę na złoty kolor. Ser rozcieram, dodaję żółtko, rodzynki i miód do smaku. Dokładnie mieszam. Smaruję naleśniki, zwijam, posypuję cukrem pudrem. Jak mi się chce bardzo słodko, to polewam jeszcze miodkiem.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama