Reklama
Naleśniki Kubusia Puchatka
Mają to do siebie, że każdy następny jest lepszy od poprzedniego.
- 21.03.2005 05:12
0,5 litra mleka
1 całe jajko, 1 białko
1,5 szklanki mąki pszennej
0,5 szklanki mąki razowej
szczypta soli,
1 cukier waniliowy
oliwa, masło
30 dag sera białego
1 żółtko
2 łyżki miodu
rodzynki
Najpierw robię ciasto. Proponuję najpierw ubić jajka ze szczyptą soli. Dodać mleko, ubijając dodawać mąkę. Pod koniec ubijania dodaję roztopione masło i cukier waniliowy. Naleśniki smażę na złoty kolor. Ser rozcieram, dodaję żółtko, rodzynki i miód do smaku. Dokładnie mieszam. Smaruję naleśniki, zwijam, posypuję cukrem pudrem. Jak mi się chce bardzo słodko, to polewam jeszcze miodkiem.
Reklama













Komentarze