Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Niech żyją truskawki

Najlepsze są prosto z krzaka. Bez niczego. Potem z cukrem i śmietaną. A czy jedliście pikantne truskawki? Oto przepis, który zawdzięczam Jerzemu Strzyżowi, właścicielowi restauracji \"Pavillon\" w Nałęczowie.
1 kg świeżych truskawek oliwa z pierwszego tłoczenia świeżo mielony pieprz Truskawki umyć, osuszyć. Przekroić na pół. Ułożyć na talerzu. Skropić oliwą. Posypać grubo zmielonym pieprzem. Podawać do mięs na zimno. Na przykład do cielęciny. Albo do talerza serów. Pyszności.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama