Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Placuszki z dyni

Takie placuszki robiła moja babcia. Doprawiała je solą z pieprzem, ja dodaję chili i wegety. Wtedy mają bardziej warzywny smak.
1/4 niewielkiej dyni, 3 jajka, kilka łyżek mąki, po 2 łyżeczki chilli, cukru i wegety, po łyżeczce pieprzu i soli, olej do smażenia. Wygrzebujemy \"środek” dyni i obieramy dynie. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Do dyni dodajemy jajka, przyprawy oraz mąkę. Wyrabiamy ciasto. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i lekko rozpłaszczamy. Smażymy na złoto. Podajemy z twarożkiem lub śmietaną. Takie placuszki są bardzo zdrowe. Smacznego. Ukłony dla Czytelników Dziennika.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama