Reklama
Placuszki z dyni
Takie placuszki robiła moja babcia. Doprawiała je solą z pieprzem, ja dodaję chili i wegety. Wtedy mają bardziej warzywny smak.
- 11.08.2005 14:19
1/4 niewielkiej dyni, 3 jajka, kilka łyżek mąki, po 2 łyżeczki chilli, cukru i wegety, po łyżeczce pieprzu i soli, olej do smażenia.
Wygrzebujemy \"środek” dyni i obieramy dynie. Trzemy na tarce o grubych oczkach. Do dyni dodajemy jajka, przyprawy oraz mąkę. Wyrabiamy ciasto. Nakładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i lekko rozpłaszczamy. Smażymy na złoto.
Podajemy z twarożkiem lub śmietaną.
Takie placuszki są bardzo zdrowe.
Smacznego.
Ukłony dla Czytelników Dziennika.
Reklama













Komentarze