Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Lato w słoikach

Słodkie i pikantne. Cudownie aromatyczne. Idelne do mięs i białych serów. Podaje Ela Cwalina.
1 kg zielonych pomidorów 1 kg cukru pudru 1 szklanka wody 10 g kwasku cytrynowego 20 g orzechów włoskich imbir kardamon Pomidory sparzyć, nakłuć srebrnym widelczykiem. Zalać wrzątkiem, dodać połowę kwasku i zagotować. Z cukru, wody i reszty kwasku zrobić syrop. Z pomidorów zlać wodę, natychmiast zalać syropem i smażyć na wolnym ogniu. Pod koniec dodać orzechy. Konfitury są gotowe, gdy pomidory będą cudownie szkliste.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama