Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Bardzo pyszne

Najpierw takich placuszków spróbowałam w jednej z warszawskich restauracji. Teraz robię je w domu. Mało tego. Cukiniowym farszem z fetą nadziewam pierożki - pisze Aneta z Lublina.
1 kg cukini, 150 g fety, 2 jajka, 3 łyżki kaszy manny, 1 pęczek koperku, 1 pęczek szczypiorku, gałka muszkatałowa, pieprz. Cukinie ścieram na tarce grubych oczkach, solę i odstawiam na kilka godzin, by wypuściły cały sok. Następnie odciskam, dodaję grubo posiekaną fetę, drobno posiekany koper i szczypiorek, surowe jajka i kaszę. Całość mieszam, dodaję szczyptę gałki muszkatołowej i pieprz do smaku. Formuję małe placuszki, obtaczam w mące i smażę z obu stron na oleju. Cukiniowe placuszki mają być złociste i chrupiące.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama