Reklama
Bardzo pyszne
Najpierw takich placuszków spróbowałam w jednej z warszawskich restauracji. Teraz robię je w domu. Mało tego. Cukiniowym farszem z fetą nadziewam pierożki - pisze Aneta z Lublina.
- 24.08.2005 18:14
1 kg cukini, 150 g fety, 2 jajka, 3 łyżki kaszy manny, 1 pęczek koperku, 1 pęczek szczypiorku, gałka muszkatałowa, pieprz.
Cukinie ścieram na tarce grubych oczkach, solę i odstawiam na kilka godzin, by wypuściły cały sok. Następnie odciskam, dodaję grubo posiekaną fetę, drobno posiekany koper i szczypiorek, surowe jajka i kaszę. Całość mieszam, dodaję szczyptę gałki muszkatołowej i pieprz do smaku. Formuję małe placuszki, obtaczam w mące i smażę z obu stron na oleju. Cukiniowe placuszki mają być złociste i chrupiące.
Reklama













Komentarze