Reklama
Domowe smaki
To przysmak zapomniany. Wydobyty z kulinarnej otchłani zapomnienia wraca do łask smakoszy.
- 24.08.2005 18:41
750 g rabarbaru
500 g jabłek
400 g brązowego cukru
2 łyżki octu
szklanka wody
pół łyżeczki mielonego imbiru
40 g migdałów
100 g suszonych śliwek
100 g rodzynek
ostry pieprz
łyzka gorczycy
Rabarbar oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Pokroić obrane jabłka. Wrzucić do garnka. Dodać wodę, ocet, cukier i gotować na wolnym ogniu na gęstą masę. Częste mieszanie konieczne.
Doprawić imbirem, dodać migdały, posiekane śliwki, rodzynki i gorczycę.
Gotować godzinę na bardzo wolnym ogniu.
Na sam koniec doprawić ostrym pieprzem.
Reklama













Komentarze