Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pyszny karczek z czosnkiem

Karczek jest lepszy od schabu. Oto przepis od mojej Mamy. Smacznego.
2 kg karczku wieprzowego 4 główki czosnku 4 cebule 4 marchewki sól pieprz mielony kminek może być paprykaMięso natrzeć przyprawami, obłożyć plastrami cebuli i zostawić w chłodnym miejscu na 24 godziny. Następnie nakłuć mięso na wylot. Koniecznie wzdłuż włókien. Szpikować całymi ząbkami czosnku. Dusić pod przykryciem do miękkości, dodając marchew i cebulę. Wyjąć mięso, wywar z jarzynami zmiksować na sos. Pokroić karczek w plastry. Podlać sosem. Podawać z kopytkami.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama