Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ryba maślana w balsamico

Ryba maślana szturmem wkroczyła na polskie stoły. Najpierw do restauracji. Potem na niedzielne obiady. Niewiele droższa od przeciętnej morskiej ryby zachwyca delikatnością. I wyrazistym, lekko \"kurczakowym” smakiem.
Najpierw trzeba spróbować maślanej wędzonej. Kroi się ją na cienkie plasterki jak polędwicę. Może być podstawą wytwornej kanapki i sałatki. A potem spróbujcie poniższego przepisu.4 filety ryby maślanej, 1 główka sałaty, 4 dojrzałe pomidory, ocet balsamiczny, masło, oliwa, sól, pieprz.Filety z ryby maślanej ugotować na parze lub udusić na masełku. Ułożyć na półmisku wyścielonym sałatą doprawioną oliwą, solą i pieprzem. Ozdobić ćwiartkami pomidorów. Kto lubi świeżą rukolą. Skropić octem balsamicznym. Smacznego.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama