Ryba maślana w balsamico
Ryba maślana szturmem wkroczyła na polskie stoły. Najpierw do restauracji. Potem na niedzielne obiady. Niewiele droższa od przeciętnej morskiej ryby zachwyca delikatnością. I wyrazistym, lekko \"kurczakowym” smakiem.
- 24.11.2005 13:09
Najpierw trzeba spróbować maślanej wędzonej. Kroi się ją na cienkie plasterki jak polędwicę. Może być podstawą wytwornej kanapki i sałatki. A potem spróbujcie poniższego przepisu.4 filety ryby maślanej, 1 główka sałaty, 4 dojrzałe pomidory, ocet balsamiczny, masło, oliwa, sól, pieprz.Filety z ryby maślanej ugotować na parze lub udusić na masełku. Ułożyć na półmisku wyścielonym sałatą doprawioną oliwą, solą i pieprzem. Ozdobić ćwiartkami pomidorów. Kto lubi świeżą rukolą. Skropić octem balsamicznym.
Smacznego.
Reklama













Komentarze