Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Sylwestrowy bufet

Plaster świeżego łososia, kolorowy pieprz, oliwa. Tak mało potrzeba, żeby zrobić coś dobrego na sylwestrowe przyjęcie.
Plaster wędzonej ryby układamy na talerzu. Posypujemy marynowanym pieprzem. Ozdabiamy oliwkami, świeżym koperkiem i ćwiartkami cytryny. Kto lubi, może skropić łososia dobrą oliwą. Zamiast łososia możemy użyć wędzonego halibuta lyb pstrąga. Carpaccio zaostrza apetyt. I pozwala wypić kieliszeczek nalewki ziołowej. Dla zdrowotności. Składniki: 25 dag mozarelli pęczek bazylii 20 pomidorków koktajlowych 4 łyżki octu balsamicznego 4 łyżki dobrej oliwy sól biały pieprz Wykonanie: Ser pokroić w kostkę. W naczyniu wymieszać oliwę, ocet balsamiczny, posiekaną bazylię, sól i pierz. Zalać w misce mozarellę. Marynować 12 godzin. Podawać z pomidorkami. Ozdobić całymi listkami bazylii. Oscypki pokroić w plastry. Skropić oliwą. Obsypać pieprzem i ziołami prowansalskimi. Grillować po 3 minuty z obu stron. Doskonała zakąska do wytrawnej nalewki.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama