Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pizza \"Carciofi\"

Przepis Pani Wali zaskoczył nas całkowicie. Pizza wyszła przepyszna. I arystokratyczna w smaku.
Ciasto: 30 dag chudego twarogu szczypta soli 6 łyżek mleka 12 łyżek oleju 2 jajka 60 dag mąki 11/2 opakowania proszku do pieczenia. Farsz: 4 jajka na twardo 20 dag sera gouda w plasterkach 1 puszka pomidorów bez skórki 8 sardeli 1 puszka karczochów oregano pieprz sól czosnkowa Twaróg wymieszać z solą , mlekiem i olejem. Dodać połowę mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Dosypać resztę mąki i zagnieść. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim 4 natłuszczone formy do pieczenia pizzy. Obrać jajka, pokroić na plasterki. Ser pokroić w paski szerokości 2 cm. Na cieście dekoracyjnie rozłożyć jajka, pomidory, sardele i karczochy w plastrach. Posypać oregano, pieprzem i solą czosnkową. Obłożyć paskami sera. Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego!

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama