Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pstrągi bardzo pyszne

Zawsze się udają. Robi sie je prosto. A jak smakują!
1 kg pstragów 8 dag tłuszczu 1 cytryna 3 dag mąki sól zielona pietruszka Ryby sprawić, starannie opłukać w dużej ilości wody, osuszyć, osolić i opruszyć mąką. Smazyć na rozgrzanym tłuszczu. Dosmażyć na brzegu płyty lub wstawić do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Uważać, żeby nie wysuszyć mięsa. Podawać na podłużnym półmisku ułożone w jednym rzędzie. Obok ułożyć drążone ziemniaki, przybrać zieloną pietruszką i ćwiartkami cytryny. Osobno podać surówkę. Smacznego.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama