Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Kwaśnica jest wielka

Ile fanów kwaśnicy, tyle przepisów. Oto jeden z nich.
Dużo takich dobroci, jak: wędzony boczek golonka kawałek wiejskiej kiełbasy włoszczyzna cebula 50 dag kapusty kwaszonej czosnek ziemniaki grzyby suszone kminek liście laurowe ziele angielskie sól pieprz. Wrzuć do dużego garnka o grubym dnie włoszyznę, przyprawy, pokrojony boczek i mięso, gotuj do miękkości. Dodaj zrumienioną cebulę i razem z kapustą wrzuć do garnka. Dodaj posiekane grzyby. Gdy kapusta będzie miękka przecedź wywar do drugiego garnka. Wrzuć pokrojoną kiełbasę i ziemniaki ugotowane w mundutrkach i pokrojone w kostkę. Na talerzu omaść kwaśnicę stopionym skwarkami słoninki. Pyszne.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama