Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Boczniaki z grilla

Sa tanie. O niebo lepsze od pieczarek. Bardzo odżywcze.
Bardzo gorąco polecamy te trochę zapomniane grzyby. Zawsze trzeba sprawdzić, czy boczniaki nie są robaczywe. Następnie po dokładnym umyciu wrzucamy je na osolony wrzątek i obgotowujemy przez kilka minut. Teraz trzeba bardzo krótko boczniaki obsmażyć na sklarowanym maśle z dużą ilością czosnku. Zdjąć z ognia i schować do lodówki, żeby sobie na gości poczekały. Potem zostaje je tylko krótko zgrillować z obu stron na grillowej patelni. Bez tłuszczu. I gotowe. Do boczniaków podajemy ziarniste bułeczki razowe z czosnkowym masłem. Gdy nam boczniaki z uczty zostaną ( w co nie wierzę) – wystarczy je nazajutrz obtoczyć w tartej bułce, panierować w jajku, posypać mąką i usmażyć jak schabowe. Jakież to pyszne.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama