Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Zalewajka

Nie ma jak zalewajka - napisała do nas Ania ze Świdnika. Czy macie jakiś dobry przepis? Mamy.
50 dag ziemniaków 3 szklanki żuru 1 cebula 10 dag słoniny 3 ząbki czosnku sól pieprz. Ziemniaki obrać, umyć, osączyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na słonince w garnku. Zalać 3 szklankami posolonej wody, dodać przyprawy i gotować 20 minut. Wlać żur, zagotować. Wlać stopioną słoninę z podsmażoną cebulką. Podawać z razowym chlebem. Można zaprawić kwaśną śmietaną. Smacznego.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama