Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Udane imieniny

Ta książkę połyka się w pół godziny. Kochani, jakież tam są przepisy. Nie wierzycie?
Składniki: 1 opakowanie ciasta mrożonego 4 cebule 1 główka czosnku 8 suszonych pomidorów 15 dag sera pleśniowego 1 łyżeczka tymianku 3 łyżki oliwy Wykonanie: Rozmrozić ciasto francuskie. Rozłożyć na stolnicy posypanej mąką Podzielić na kwadraty o boku 10 cm. Naciąć je po bokach. Na oliwie podsmażyć talarki cebuli i czosnek. Dodać odsączone pomidory. Smażyć 3 minuty, ostudzić. Nakładać farsz na ciasto, posypać pokruszonym serem. Wstawić tarty do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Znajdziecie przepisy na cebulowe szaszłyki, kołduny w rosole, pieczone oliwki, pstrągi z cytryną i kaparami. I wiele więcej,. Autorem przepisów jest Beata Lipov, cudownych fotografii - Lubomir Lipov. Książkę wydało Wydawnictwo Edipresse, Warszawa 2005

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama