Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pikantne skrzydełka z kurczaka

Żadnej grypy, nawet ptasiej się nie boję. I będę się zajadać skrzydełkami.
1 kg skrzydełek kawałek korzenia imbiru pół słoiczka miodu gęsty sos sojowy kieliszek wódki dużo czosnku 3 łyżeczki chili olej. Jest bardzo proste. Najpierw trzeba podgrzać miód, wymieszać z oliwą i sosem sojowym. Dodać starty imbir i resztę przypraw. Wrzucić skrzydełka, dokładnie wymieszać. Odstawić na 1 godzinę. Przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec do miękkości. Można podlać bulionem drobiowym. Pozdrowienia dla wszystkich miłośników skrzydełek z Biłgoraja. Następnie razem z zalewą przelać do naczynia żaroodpornego i dusić aż będą miękkie.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama