Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pieczarki jak ślimaki

Pyszne te ślimaki pieczarkowe. Same w sobie. I pod kawał mięsa.
16 dużych pieczarek jednakowej wielkości, ćwierć kostki masła, sok z połowy cytryny, 5 ząbków czosnku, garść posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz. Czosnek drobniutko posiekać. Masło utrzeć na krem, wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny i posiekaną pietruszką. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą KUCHARKA. Umyte i oczyszczone pieczarki (bez trzonków) skropić sokiem z cytryny. Brytfannę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć pieczarki, każdy kapelusz napełnić maślaną pastą. Zapiekać 20 minut w temperaturze 220 stopni C. Smacznego

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama