Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Chłodnik mojej babci

Co może być lepszego od talerza chłodnika? Drugi talerz.
2 litry kwasu buraczanego, 1 szklanka śmietany, sok z cytryny, 3 winne jabłka, koperek, szczypior, ulubione przyprawy. Jabłka obrać, pokroić w koskę, skropić cytryną. Posiekać koperek i szczypiorek. Przełożyć do glinianego garnka. Zalać kwasem buraczanym, dodać śmietanę ubitą z solą. Wymieszać, doprawić, wstawić do lodówki na 2 godziny. Podawać z młodziutkimi ziemniakami mocno posypanymi koperkiem i podlanymi stopionym masłem. Próbowaliśmy chłodniczka. Świetny. A naszym Czytelnikom podpowiadamy, że można go robić na posiekanym szczawiu, na szpinaku, można dodać chrzan. Chłodnikowi dobrze robi bulion warzywny. Ale chłodniki robi się też na słodko. Z wiśni i jagód.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama