Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Bakłażanowe łódeczki

Kto nie próbował bakłażana z grilla, niech żałuje. Albo biegnie na stragany, kupi i spróbuje przrządzić go wedle tego przepisu.
2 bakłażany, 6 łyżek oliwy, sól, pieprz, świeżo zmielony pieprz, 2 łyżki soku z cytryny, 2 ząbki czosnku, 1 łyżka ulubiony ziół, 25 dag marynowanych cebulek, oliwa. Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół. Posolić. Po 20 minutach spłukać gorzki sok, doprawić solą z pieprzem, natrzeć solą. Wymieszać z oliwą roztarty czosnek, zioła, pieprz. Posmarować bakłażany, odstawić na 1 godzinę. Następnie zawinąć w albuminową folię i grillować 20 minut, kilkakrotnie obracając na ruszcie. Osączone cebulki skropić oliwą, nabijać na metalowe szpadki i grillować 5 minut. Nakładać cebulki na połówki bakłażanów. – Potrawa inna niż wszystkie, wypróbowałam – pisze nasza Czytelniczka.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama