Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ptysie z grzybami

Bardzo nas przepis pani Seweryny zaintrygował. Ptysie według jej pomysłu są wyborne. Koniecznie spróbujcie.
16 gotowych ptysiów, 1 kg świeżych grzybów, 1 duża cebula, sól, pieprz, łyżka tłuszczu, szklanka śmietany, 1 łyżka mąki, 10 dag startego sera. Grzyby pokroić, włożyć do rondla razem z cebulą pokrojoną w ćwiartki, posolić, dusić we własnym sosie godzinę. Odparować. Połowę śmietany wymieszać z mąką, dodać do grzybów, dusić 10 minut. Z ptysiów ściąć czapeczki, nałożyć farsz, na wierzch położyć śmietanę wymieszaną z serem, na to kawałeczek masła. Wstawić do piekarnika i zapiec na rumiano.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama