Ptysie z grzybami
Bardzo nas przepis pani Seweryny zaintrygował. Ptysie według jej pomysłu są wyborne. Koniecznie spróbujcie.
- 28.08.2006 12:45
16 gotowych ptysiów, 1 kg świeżych grzybów, 1 duża cebula, sól, pieprz, łyżka tłuszczu, szklanka śmietany, 1 łyżka mąki, 10 dag startego sera.
Grzyby pokroić, włożyć do rondla razem z cebulą pokrojoną w ćwiartki, posolić, dusić we własnym sosie godzinę.
Odparować. Połowę śmietany wymieszać z mąką, dodać do grzybów, dusić 10 minut.
Z ptysiów ściąć czapeczki, nałożyć farsz, na wierzch położyć śmietanę wymieszaną z serem, na to kawałeczek masła.
Wstawić do piekarnika i zapiec na rumiano.
Reklama













Komentarze