Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Jaja faszerowane rybką i grzybkami

Mogą być faszerowane rybą i grzybami. Mogą być w sosie anchois. Oto super przepisy na smakołyki, które ozdobią małe przyjęcie
Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 10 dag wędzonej ryby 4 marynowane grzybki 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku kilka liści sałaty 1/2 kolorowej papryki kilka rzodkiewek kilka gałązek natki pietruszki sól, pieprz Sposób wykonania: Jaja obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Rybę oczyścić z ości. Do żółtek dodać rybę, posiekane grzybki, część drobno pokrojonej papryki, majonez, łyżkę szczypiorku. Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Białka napełnić masą, ułożyć na półmisku, udekorować pozostałymi warzywami. Składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo kilka łyżeczek wyprażonych, posiekanych orzechów nerkowca Sos: kilka łyżek serka homogenizowanego 1 puszka koreczków helskich 2 łyżki majonezu , 1 łyżeczka tartego chrzanu 2 łyżki posiekanyc orzechów nerkowca sól, biały pieprz. Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo i zalać zimną wodą. Obrać ze skorupek i przekroić na pół. Zmiksować składnii sdosu i doprawić. Połówki jajek ułożyć na półmisku i oblać sosem anchois. Posypać posiekanymi orzeszkami nerkowca. Składniki: 1 cebula, obrana i pokrojona 3 ząbki czosnku, obrane i drobno pokrojone 2 łyżki oliwy z oliwek 2 śląskie kiełbasy, pokrojone w plastry 4 dojrzałe czerwone pomidory, obrane ze skóry i pokrojone na kawałki 2 ugotowane ziemniaki pokrojone w plasterki 1 łyżeczka posiekanej bazylii 10 dużych jajek, rozmieszanych sól i pieprz czarny. Sposób wykonania: Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, smażyć aż się zeszkli. Po kilku minutach dodać kiełbasę, ziemniaki, czosnek, pomidory i bazylię, dusić pod przykryciem 5 minut. Przyprawić i dodać jajka, nie mieszając smażyć je na małym ogniu aż się zetną. Podzielić na porcję w kształcie klinów, podawać. Składniki: 5 jajek 5 plastrów mortadeli olej sól, pieprz. Sposób wykonania Na patelni rozgrzać olej obsmażyć na nim jednostronnie plastry mortadeli do momentu aż jej brzegi się uniosą tworząc miseczkę. Kiełbasiane miseczki ułożyć na wysmarowanej olejem formie, do każdej ostrożnie wybić jajko, przyprawić i zapiec w piekarniku do momentu aż białka się zetną.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama