Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pyszna sałatka kopenhaska i omlet po antylsku

Spróbujcie moich potraw. Mówią, że palce lizać:)
Składniki: 25 dag ugotowanej ryby kwaszony ogórek 2 pomidory mała cebula 1-2 jabłka pół szklanki majonezu 4 jajka ugotowane na twardo sól pieprz musztarda Wykonanie: Z ugotowanej ryby wyjąć kręgosłup i ości, pokrajać w małe kawałki. Ogórki, cebulę jabłka jajka i pomidory obrać, pokrajać w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić łyżeczką musztardy, solą i pieprzem. Składniki: 1/4 szklanki posiekanej cebuli 1 roztarty ząbek czosnku 2 łyżki oleju jadalnego 1 szklanka g o przecieru pomidorowego lub sosu pomidorowego 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka oregano, tymianku lub majeranku 1/2 łyżeczki soli 6 grzanek. Wykonanie: W garnuszku z rozgrzanym olejem smażyć cebulę i czosnek przez 5 min. Wlać przecier pomidorowy, dodać cukier, oregano, doprawić solą i pieprzem do smaku, zagotować i gotować dalej na małym ogniu przez 10 min., mieszając kilka razy. Opiec grzanki i usmażyć sadzone jajka. Grzanki z jajami ułożyć na talerzu i polać sosem. Składniki: 8 jaj 1 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu kilka łyżek wody 5-10 dkg posiekanego surowego boczku 1/2 szklanki posiekanej cebuli. 1 duża świeża papryka pokrajana w małą kostkę. Wykonanie: Jaja ubić z solą, pieprzem i wodą. Boczek smażyć na średnim ogniu przez 5 min. Skwarki przełożyć na talerzyk. Na patelni pozostawić 3-4 łyżki tłuszczu. Ułożyć cebulę i paprykę, smażyć na małym ogniu przez 10 min., nie dopuszczając do zrumienienia. Wlać jaja i dalej smażyć na małym ogniu, gdy omlet zetnie się od spodu, unieść szerokim nożem jego brzeg tak, aby reszta masy spłynęła na dno patelni i smażyć dalej. Omlet złożyć na pół. Podawać posypany skwarkami z boczku i grzankami.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama