Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Jesienna peperonata

Papryka jest teraz najtańsza, więc chciałby zaprosić was na peperonatę. Cudowne danie pachnące jesienią.
1 kg różnokolorowej papryki 0,5 kg dojrzałych pomidorów 0,5 kg cebuli 1 główka czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu balsamicznego koniecznie sól i pieprz świeże zioła: bazylia, tymianek, oregano. Najpierw trzeba przygotować składniki potrawy. Cebulę pokroić w talarki, paprykę w małe kwadraty. Na głęboką patelnię wlać oliwę, zeszklić cebulę (można posypać ją szczyptą cukru). Dodać paprykę i ząbki czosnku, przykryć i dusić 10 minut. Teraz doprawić miodem wymieszanym z olejem balsamicznym. Po kolejnych 10 minutach dodać pomidory bez skórki pokrojone w kostkę. Na koniec doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem i ziołami. Podawać na gorąco z ryżem. Albo na zimno z bagietką posmarowaną masłem czosnkowym. Smacznego.

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama