Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Trufle pod choinkę

Witaj Grazia i Mantu W zaczarowanym sklepiku w Nałęczowie można kupić pastę truflową.
Przysmak ten niebywały sprawia, że makaron z nią wymieszany smakuje obłędnie. Słoiczek takiej dobroci pod choinkę może uczynić cuda. A oto przepis na polędwicę wołową w truflach. Należy kupić 4 steki. Następnie zgromadzić na sos: 2 szalotki, 4 łyżki masła, pół szklanki rosołu, pastę truflową. Oraz: koncentrat pomidorowy, balsamico, po pół szklanki czerwonego, wytrawnego wina, porto, koniaku, trochę świeżego rozmarynu, grubą sól, biały pieprz. Teraz wykonanie. Na patelnię masełko, szalotka i rozmaryn. Trochę koncentratu, trochę mieszania, wino, porto, koniak. Po odparowaniu powinno zostać pół szklanki płynu, teraz rosół, znów odparowanie. Balsamico na smak, po przecedzeniu do garnuszka, masło, sól, pieprz. Gotowe. A masełko mieszam z pastą truflową, tnę w kostkę i do lodówki. Ostatni akt: Steki na gorący olej, koniecznie pojedynczo. Na każdy talerz sos, na to stek i masełko. Do tego odrobina warzyw. Szczęśliwy obiad na święta.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama