Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Mleczny ryż

Dziś propozycja przysmaku zapomnianego, który często gościł w moim rodzinnym domu.
Mama gotowała ryż na mleku, odcedzała, przekładała do formy wysmarowanej masłem, obkładała z wierzchu jabłkami, posypywała cukrem i cynamonem. W całym domy roznosił się łagodny, smakowity zapach. A to inna wersja ryżowego przysmaku. • 2 woreczki ryżu • litr mleka • cukier • cynamon • 15 dag królewskich rodzynek • 15 dag suszonych brzoskwini • 15 dag fig • oraz inne ulubione bakalie. 1. Ryż wypłukać, osuszyć, zalać osłodzonym mlekiem, ugotować na sypko. Wymieszać z cynamonem i nałożyć do foremek. Odcisnąć, wyłożyć na talerze. 2. Ozdobić bakaliami namoczonymi w mleku. 3. Delikatnie doprawić cynamonem. 4. Kto lubi, może malowniczo udrapować strużki miodu. Waldemar Sulisz Czekamy na przepisy z ryżem. Na potrawy słodkie i pikantne. A na Was czekają nagrody od Prymatu. Prosimy o listy z dopiskiem: Smacznie i zdrowo oraz maile: [email protected]

Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama