Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Robert Makłowicz poleca

Dziś proponujemy przepis na kotlet po zbójnicku
Składniki: 4 grube plastry schabu 100 g surowego wędzonego boczku 1 duża cebula 250 g pieczarek lub boczniaków 150 g leczo 2 ząbki czosnku 100 ml białego wina kilkanaście listków świeżego estragonu 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku sól świeżo zmielony czarny pieprz Schab rozbić, posolić, oprószyć pieprzem, odstawić w chłodne miejsce. W rondelku podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, wyjąć skwarki, obsmażyć kotlety z obu stron, wyjąć. Do rondelka włożyć pokrojoną cebulę, zeszklić, dodać pokrojone w kawałki grzyby, smażyć, zdjąć z ognia, dosypać paprykę, wymieszać. Postawić garnek na ogniu, dodać leczo, zgnieciony czosnek, obsmażone mięso, skwarki, posiekany estragon, podlać winem, dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku solą z pieprzem. Podawać z ziemniakami z wody lub z ryżem.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama