Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ostry Meksyk

Chili z mięsem, czerwoną fasolą i tabasco. Pali, ale przyjemnie
Proste danie. Nawet jak nie umiesz gotować, wyjdzie. I jeszcze zaskoczysz przyjaciół. Graziu, Magdaleno, Mantu. Czy wy też macie czasem tak, żeby zostawić na boku delikatną kuchnię i \"pojechać” na ostro? Bo ja tak! Chili co carne ostre i smakowite jest, ale bez przesady, skoro zajadają się nim dzieci. Składniki: 3 łyżki oleju, 2 szklanki posiekanej cebuli, 4 drobno posiekane ząbki czosnku, 70 dag mielonej wołowiny, 3 łyżeczki mielonej papryki chili, 2 szklanki pokrojonych pomidorów bez skórki, 2 szklanki bulionu, 1/2 łyżeczki kminku, 2 szklanki czerwonej gotowanej fasoli (może być z puszki), sól, tabasco. Wykonanie: W garnku należy rozgrzać olej i przesmażyć cebulę z czosnkiem, aż będą miękkie. Następnie dodać mieloną wołowinę i dusić do momentu, aż mięso straci czerwony kolor. Następnie sproszkowane chili, pomidory, bulion, kminek i sól. I prawie gotowe. Dusicie przez 1, 5 godziny na wolnym ogniu, często mieszając. I podlewając bulionem. Na koniec dodajecie fasolę, trochę tabasco. Jeszcze kwadrans i gotowe. Kto lubi, może do na talerzu na każdej porcji położyć bardzo cienkie krążki świeżej cebuli. Ja zajadam się Ostrym Meksykiem z chlebem, ale można bardzo z ryżem. Nie zapomnijcie o dobrym winie.!
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama