Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Diabelskie skrzydełka

Słodkie i pikantne, z policyjną sałatką. Lux
Po Ostrym Meksyku naszło mnie na pikantne skrzydełka. Zaczęło się od tego, że poczytałem o wschodnich mieszankach do marynat. Potem dostałem listki curry. A dziś kupuję skrzydełka. Najpierw marynata Składniki: 2 łyżki miodu gryczanego 8 ząbków czosnku kawałek świeżego korzenia imbiru sos sojowy pół szklanki oleju pieprz Cayenne 2 suszone listki curry sól, pieprz. Teraz wykonanie Listki pokruszyć, wymieszać z resztą składników i odstawić na godzinkę do lodówki, żeby się smaki polubiły. Skrzydełka do marynaty, dokładnie je wytarzać i niech się macerują przez 3 godziny. Teraz na blaszkę i do piekarnika. Gdy się zaczną złocić ja smaruję je jeszcze miodem z tabasco i podlewam sosikiem. Skrzydełka są słodkie i pikantne, doskonale smakują z sałatką. Jaką? Może być warzywna, ale ja uwielbiam policyjną: czerwona fasola z puszki, peperoni, ostry sos chili, papryka konserwowa i marynowany czosnek.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama