Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Robimy sajgonki

Bo to wcale nietrudne. Oto instrukcja. Opłaci się sowicie
Sajgonki to jedna z moich ulubionych potraw. Zajadam się nimi w jednej z lubelskich restauracji. Ale najbardzij lubię je robić z przyjaciółmi. Takie robienie sajgonek może być przyjemne. Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego 10 dag suszonych grzybów. Mogą być chińskie. Ale polskie też 30 dag kiszonej kapusty 3 łyżki ugotowanego ryżu 2 łyżki masła czarny pieprz mielony pieprz ziołowy sól olej do smażenia Na sos: sos sojowy, woda, sok z cytryny. dużo surówki z marchewki i zielonej kapusty. Wykonanie: Najpierw namoczone grzyby kroję w paseczki i gotuję z masłem, kiszoną kapustą i odrobiną wody. Siekam tasakiem, dodaję ryż i przyprawy. Próbuję czy dobre. Płaty papieru ryżowego zanurzam w gorącej wodzie, kładę na desce, żeby zmiękły. Zawijam w nie farsz i smażę na bardzo gorącym oleju na złoty kolor. Podaję z sosoem sojowym rozcieńczonym wodą i sokiem z cytryny i surówką. Proste i dobre.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama