Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Truskawkowo, szpinakowo

Jadłem ostatnio sałatkę z truskawek, szpinaku, w której pyszniły się jajka na twardo polane ostrym sosem musztardowym.
Na talerzu autorka pomysłu ułożyła szpinak, polała go dobrą oliwą. Na szpinaku ułożyła połówki jajek na twardo polane sosem musztardowym z ziarenkami gorczycy. Pomiędzy truskawki, całość posypana została prażonymi orzeszkami piniowymi i porządnie schłodzona. To było dobre. Od tamtej pory lubię złożenie świeżych listków szpinaku z truskawkami. Z Kolumbii pochodzi prosta sałatka. Składniki: 1 pęczek świeżego szpinaku 10 truskawek 1 mała puszka skondensowanego mleka ocet balsamiczny Wykonanie: Należy umyć i pociąć liście szpinaku. Umyć truskawki i pokroić je w połówki. Wymieszać skondensowane mleko z octem. Podawać w miseczce wymieszany z truskawkami szpinak, a obok sos. Sałatka doskonale komponuje się ze smażoną rybą. Sałata z truskawkami i grapefruitem Składniki: Pół kg truskawek 1 ogórek pół główki sałaty lodowej 1 czerwony grapefruit sos: sok z cytryny 2 łyżki oliwy łyżeczka cukru sól pieprz Wykonanie: Ogórki trzeba obrać, wybrać łyżeczką nasiona. Pokroić w długie paski. Truskawki pokroić na połówki, porwać liście sałaty. Grapefruita obrać ze skóry nożem, wyciąć cząstki owocu. Przełożyć do misy, wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, solą, pieprzem, łyżką cukru, polać sałatę. Ja dodaję kawałki sera camembert i świeże listki mięty.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama