Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Ser żółty panierowany – lux

Strasznie kaloryczny i dobry. Z żurawiną. Mniam, mniam.
Mnie najbardziej smakuje camembert. Potem oscypek. Na końcu ser morski. Co jeszcze potrzeba? Słoiczek żurawiny do mięs. Oraz składniki na panierkę: 1 jajko 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka płatków migdałów pieprz czerwona papryka w proszku. I do dzieła. Krążki lub plastry sera nacieram pieprzem i papryką. Jak trzeba, ziołami. Delikatnie obtaczam w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z dodatkiem migdałowych płatków. Wskazana dokładność, bo ser musi być cały schowany w panierce. Wkładam na rozgrzany olej i czekam aż się zarumieni. Delikatnie przewracam na drugą stronę. Panierka musi być chrupiąca, złocista i w całości. Podaję z dużą ilością żurawiny. Dobrze smakuje też z ziołowym ziemniakami podsmażonymi obok sera na patelni.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama