Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Zupa serowo boczusiowa

Jeszcze lepsza niż ruskie pierogi.
Wymyśliłem ją, kiedy w lodówce było pusto. Poza serkiem topionym i kawałkiem boczku. W kredensie były jeszcze kostki rosołowe i chleb. Najpierw smakowała mi, potem znajomym. Teraz oni ją modyfikują. A co wy sądzicie o zupie serowo - boczusiowej? Czekam na opinie:) Składniki: - 2-3 litry bulionu - 2 serki topione (najlepiej czosnkowy i z szynką) - 6 ząbków czosnku, - 20 dag wędzonego boczku, - 2 kromki chleba - masełko. Wykonanie: 1) Zagotować rosołek, wrzucić do tego 2 serki w całości -mieszać aż do rozpuszczenia. 2) Na maśle podsmażyć pokrojony w plasterki (albo jak kto lubi) czosnek, jak się zrumieni dodać pokrojony boczek. Podsmażyć. 3) Zawartość patelni wrzucić do rosołku. 4) Na masełku podsmażyć chlebek pokrojony w kostkę. 5) Zupę rozlać do ogrzanych miseczek i ozdobić grzankami. Pyszne, bardzo pyszne, bardzo bardzo pyszne. Koooocham zupę serowo boczusiową. Kasiu, a co Ty na to? Agnieszka ze Stróży pewnie ją zmodyfikuje:) Czekam na wasze wersje zupy serowo boczusiowej.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama