Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Smak Włodawy. Hołubici z sumem albo pirohy z duszoj

Smak Włodawy. Hołubici z sumem albo pirohy z duszoj

Lublin ma nadbużańską, tęskną, włodawską duszę. Tam, nad Bugiem, jeszcze można spotkać bursztynowy świerzop i grykę jak śnieg białą. Tam, we Włodawie, można zejść nad Bug, przysiąść na ławce i oddychać pełną piersią 09.12.2019 12:59
Ogólnopolskie Dożynki Rybackie. Najwięcej będzie dań z karpia

Ogólnopolskie Dożynki Rybackie. Najwięcej będzie dań z karpia

Będzie można skosztować potraw z ryb słodkowodnych przygotowanych przez restauracje, gospodarstwa rybackie czy Koła Gospodyń Wiejskich. W niedzielę Dworze Anna w Jakubowicach Konińskich k. Lublina odbędą się 16. Ogólnopolskie Dożynki Rybackie. 30.11.2019 20:31
Nowe miejsca w Lublinie. Pomysł na cukiernię wypalił, więc otworzyła już drugą

Nowe miejsca w Lublinie. Pomysł na cukiernię wypalił, więc otworzyła już drugą

Pavlove, makaroniki, muffinki czy cakepops to tylko niektóre słodkości, które można kupić w otwartej właśnie cukierni Yummy Sweets przy ul. Dolińskiego. To już drugi adres producenta wyjątkowych wypieków. 27.11.2019 18:00
Reklama deweloper tbv
Pijalnia Czekolady E. Wedel otworzyła pierwszy lokal w Lublinie [zdjęcia]

Pijalnia Czekolady E. Wedel otworzyła pierwszy lokal w Lublinie [zdjęcia]

Pijalnia Czekolady E. Wedel otworzyła się w poniedziałek u zbiegu Krakowskiego Przedmieścia i ulicy Kapucyńskiej. 25.11.2019 20:33
Otwarcie pubu U Fotografa. Nowe miejsce z piwem rzemieślniczym i burgerami [zdjęcia]

Otwarcie pubu U Fotografa. Nowe miejsce z piwem rzemieślniczym i burgerami [zdjęcia]

Po dwóch latach na mapę lubelskich pubów wraca U Fotografa. W nowym miejscu (ul. Złota 2) i w nowej odsłonie. 24.11.2019 08:46
Dominikańskie, bełżyckie, a może kacapoły? Kilka sposobów na dobre pierogi

Dominikańskie, bełżyckie, a może kacapoły? Kilka sposobów na dobre pierogi

Talerz gorących pierogów rozgrzeje serca w największą pluchę i ziąb. Żeby zrobić dobre pierogi, trzeba znać kilka patentów i mieć pod ręką sprawdzony przepis. Oto nasz pierogowy top. Zaczynamy od pierogów św. Jacka 24.11.2019 08:18
Strzał w dziesiątkę czy wtopa roku? Burger Rebel Whopper nie dla wegetarian

Strzał w dziesiątkę czy wtopa roku? Burger Rebel Whopper nie dla wegetarian

- Nikogo nie okłamujemy, nikogo nie wprowadzamy w błąd - zapewniają PR-owcy Burger King Polska po tym, jak posypał się na nich grad negatywnych komentarzy. - Od początku zaznaczamy, że Rebel Whopper nie może być określony jako stricte wegetariański - tłumaczą. 18.11.2019 12:15
Kiełbasa po proletariacku, śledź w koperku czy cynaderki. Przepisy na męską kuchnie

Kiełbasa po proletariacku, śledź w koperku czy cynaderki. Przepisy na męską kuchnie

Czyli prosta męska kuchnia, którą uwielbiał poeta Józef Czechowicz i znaczna część uduchowionej cyganerii. We wspomnieniach czytamy, że autor „Poematu o mieście Lublinie” lubił zaspokoić głód po proletariacku 17.11.2019 19:14
Gruzińskie smaki w Lublinie. "To moje rodzinne przepisy" [zdjęcia]

Gruzińskie smaki w Lublinie. "To moje rodzinne przepisy" [zdjęcia]

"Megobari. Otwarta kuchnia prawdziwej Gruzji" to nowa restauracja z ulicy Świętoduskiej 8. Dzięki niej szare do niedawna podwórko zmienia się, zapraszając do wejścia. Kusi też zapach kuchni pełnej bakłażanów i kolendry 15.11.2019 10:12
W tej kawiarni w Lublinie każda złotówka nie tylko daje zarobek pracownikom

W tej kawiarni w Lublinie każda złotówka nie tylko daje zarobek pracownikom

Zmienianie świata zaczynam od kawy! – proponuje fundacja Teatrikon i zaprasza na tydzień z ekonomią społeczną od kuchni. W programie warsztaty patchworkowe, szycia wielorazowych woreczków, spotkania z kuchnią roślinną. – Chcemy pokazać, że warto robić coś razem, nie tylko dla siebie. Zainspirować innych. 04.11.2019 20:04
Na świętego Marcina najlepsza gęsina. Najciekawsze przepisy

Na świętego Marcina najlepsza gęsina. Najciekawsze przepisy

Gęsina jest jesienną specjalnością, a już 8 listopada w restauracjach zacznie się akcja „Gęsina na św. Marcina”. 03.11.2019 13:44
Jedzenie Zamiast Bomb. Talerz zupy pod Bramą Krakowską

Jedzenie Zamiast Bomb. Talerz zupy pod Bramą Krakowską

W listopadzie startuje nowy sezon Jedzenia Zamiast Bomb – akcji wydawania gorących posiłków osobom bezdomnym i potrzebującym. Od 23 listopada (godz. 14) co tydzień przez całą zimę każdy może bezpłatnie odebrać talerz ciepłej, wegetariańskiej zupy. Wystarczy przyjść pod Bramę Krakowską. 02.11.2019 18:35

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama