Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Znika jedna z najstarszych pizzerii w Lublinie. Wiadomo, co powstanie po niej

Znika jedna z najstarszych pizzerii w Lublinie. Wiadomo, co powstanie po niej

To będą hiobowe wieści dla tych, którzy wnukom opowiadają jak szli na wagary do kina Wyzwolenie a potem po sąsiedzku na pizzę. Zniknęła pizzeria „Pod Koziołkiem”. W jej miejscu będzie kebab. To nie jedyne pożegnanie z lubelskimi lokalami 29.10.2019 19:51
Włoska kuchnia w Lublinie. Gdzie i co można zjeść?

Włoska kuchnia w Lublinie. Gdzie i co można zjeść?

Jak zawsze nasz wybór jest subiektywny, przedstawiamy dania, które jedliśmy i szefów kuchni, co do których talentu jesteśmy pewni 25.10.2019 21:51
Krewetki z bąbelkami, czyli Forum Miłośników Win Musujących i Szampanów w Hotelu Alter

Krewetki z bąbelkami, czyli Forum Miłośników Win Musujących i Szampanów w Hotelu Alter

Tomasz Prange-Barczyński, wybitny znawca win i redaktor magazynu „Ferment. Pismo o winie” poprowadzi seminaria oraz degustacje dla fanów win musujących i szampanów w  kuchni i nie tylko. W piątek w Hotelu Alter spotkają się restauratorzy, hotelarze oraz miłośnicy dobrego wina w kuchni. To jedyna w swoim rodzaju okazja, żeby poznać się z winami musującymi i nauczyć się wykorzystywać je w kuchni. 23.10.2019 10:01
Reklama deweloper tbv
Jakie mięso jest najzdrowsze dla dzieci?

Jakie mięso jest najzdrowsze dla dzieci?

Jakie mięso jest najzdrowsze dla dzieci? Wyjaśniła to Anna Radowicka. - Mięso, które należy dzieciom podawać, to jest mięso lekkostrawne, czyli indyk, kurczak, cielęcina, królik – powiedziała dietetyk. Ile mięsa tygodniowo powinno jeść dziecko? 23.10.2019 08:03
Tanie śniadania z kawą i zestawy obiadowe. Otwarcie stołówki UMCS [zdjęcia]

Tanie śniadania z kawą i zestawy obiadowe. Otwarcie stołówki UMCS [zdjęcia]

Śniadania z kawą za 12 zł i zestawy obiadowe z zupą i drugim daniem za 15 lub 17 zł. To cennik w reaktywowanej stołówce akademickiej UMCS. Ale w wyremontowanym obiekcie przy ul. Langiewicza będzie można nie tylko zjeść. Otwarcie w czwartek 22.10.2019 19:49
Wystąpił w "Kuchennych rewolucjach". Teraz prowadzi Polską Akademię Restauratorów [zdjęcia]

Wystąpił w "Kuchennych rewolucjach". Teraz prowadzi Polską Akademię Restauratorów [zdjęcia]

Łukasza Nowomiejskiego znają miłośnicy „Kuchennych rewolucji”. Występował w odcinku poświęconym lubelskiej Czarciej Łapie, której był wówczas menagerem. Teraz prowadzi Polską Akademię Restauratorów wymyślając pomysły na wyjątkowe lokale dla innych osób chcących spróbować swoich sił w branży. Część z nich działa w Lublinie, a w planie ekspansji jest Chełm i Warszawa. 20.10.2019 07:47
Zioła na jesień. Na co pomoże nagietek i pokrzywa a kiedy przyda się dziewanna?

Zioła na jesień. Na co pomoże nagietek i pokrzywa a kiedy przyda się dziewanna?

Idzie jesień, szukamy ziół na poprawę odporności, przeziębienie i grypę - Rozmowa z dr hab. n. farm. Agnieszką Ludwiczuk z Katedry i Zakładu Farmakognozji, Uniwersytetu Medycznego w Lublinie 19.10.2019 15:23
Nowe miejsce w Lublinie. "Lokal pęka w szwach dlatego postanowiliśmy otworzyć kolejny" [zdjęcia]

Nowe miejsce w Lublinie. "Lokal pęka w szwach dlatego postanowiliśmy otworzyć kolejny" [zdjęcia]

Makarony własnej produkcji. Burgery o wybranym stopniu ostrości - w tym z jednym jedzonym na własną odpowiedzialność. Pizze na bazie najlepszych składników i desery z karmelizowaną gruszką na czele. Do tego zupy, śniadania, przystawki, sałatki i moc dobrych trunków. To wszystko w debiutującym właśnie u nas Central Park Bistro. 16.10.2019 09:04
Gorący cebularz z pieca, zupa z wkładką, strogonow, pierś z kurczaka w paprykowym sosie

Gorący cebularz z pieca, zupa z wkładką, strogonow, pierś z kurczaka w paprykowym sosie

Gorący cebularz z pieca, zupa z wkładką, strogonow z Głuska, dobry schabowy, pierś z kurczaka w paprykowym sosie. Jesienne, rozgrzewające dania 14.10.2019 14:43
Bigos, łazanki i spółka. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami

Bigos, łazanki i spółka. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami

Żeby zrobić dobre łazanki, potrzebna jest dobra kapusta. Zasmażana, koniecznie na suszonych grzybkach. Grzyby obrodziły, kapusta nabiera smaku. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami. 05.10.2019 19:48
Good Chef 2019: Oto zwycięzca lubelskiego konkursu na najlepszego szefa kuchni

Good Chef 2019: Oto zwycięzca lubelskiego konkursu na najlepszego szefa kuchni

Piotr Kostyła wygrał ogólnopolski konkurs Good Chef 2019 podczas Europejskiego Festiwalu Smaku. 27.09.2019 19:23
Szwedzki Stół w Lublinie. To nie jest zwykła kawiarnia, będzie można gotować ze znajomymi

Szwedzki Stół w Lublinie. To nie jest zwykła kawiarnia, będzie można gotować ze znajomymi

Stoły są dwa. Jeden z roślinami pośrodku i możliwością podpięcia się do prądu i USB. W czasie wspólnego gotowania na blatach staną indukcyjne kuchnie. Drugi, tuż obok, w szklarni. Tu można skorzystać ze sprzętu audio i rzutnika. Albo w spokoju zjeść lunch. 27.09.2019 17:28

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama