Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Tematyczne:

Kuchnia

Hyćka, akacjówka i jaśmin. Jak zrobić dobrą nalewkę? Najważniejsze zasady

Hyćka, akacjówka i jaśmin. Jak zrobić dobrą nalewkę? Najważniejsze zasady

Najbardziej aromatyczne nalewki powstają z kwiatów oraz ziół. Żeby je nastawić, trzeba znać parę sztuczek. Zapytaliśmy mistrzów, co trzeba wiedzieć, żeby zrobić smakowitą nalewkę z hyćki czy wonną z akacji. 11.06.2017 11:14
Puławska na talerzu. Gdzie w Lublinie i regionie zjeść danie ze szlachetnego mięsa?

Puławska na talerzu. Gdzie w Lublinie i regionie zjeść danie ze szlachetnego mięsa?

Jej mięso dorównuje w smaku węgierskiej mangalicy i cerdo iberico. Coraz więcej restauracji z Lublina serwuje dania ze szlachetnego mięsa. Schabowy z kostką, żeberko, indyk z boczkiem, a nawet chłodnik są bezkonkurencyjne. Puławska pojawia się w dobrych restauracjach regionu. O smaku dań z puławskiej coraz głośniej w Polsce. Podpowiadamy, gdzie można spróbować dań z „puławiaka” 04.06.2017 14:18
Nocny Bazar w Lublinie. Co zjesz w ten weekend?

Nocny Bazar w Lublinie. Co zjesz w ten weekend?

Przed nami drugi weekend Nocnego Bazaru - miejsca, które w weekendy karmi lublinian nocą. Nocny Bazar zaprasza w okolice Parku Ludowego, do klubu Plener. 02.06.2017 17:31
Reklama deweloper tbv
Robert Makłowicz: Do lubelskich potraw więcej białego wina

Robert Makłowicz: Do lubelskich potraw więcej białego wina

Rozmowa z Robertem Makłowiczem, dziennikarzem, pisarzem, publicystą, krytykiem kulinarnym i podróżnikiem 28.05.2017 17:00
Gdzie na chłodnik w Lublinie? TOP 7 najlepszych miejsc

Gdzie na chłodnik w Lublinie? TOP 7 najlepszych miejsc

Najbardziej pomysłowy w Ambarasie. Codziennie inny w Cafe Trybunalska. Kresowy na ziemniaku w Hades Szeroka. Gdzie warto wpaść na smakowity chłodnik? Wybraliśmy 7 smakowitych miejsc. W każdym chłodnik smakuje inaczej. Gdzie najlepiej? Sprawdźcie sami 28.05.2017 15:18
Gdzie można grillować? Straż Miejska przypomina zasady

Gdzie można grillować? Straż Miejska przypomina zasady

Sezon grillowania w pełni. Bialska Straż Miejska przypomina jednak o pewnych zasadach z grillem związanych. 23.05.2017 16:13
Wiosna, czyli najpiękniejszy czas w kuchni. Oto 10 zielonych dań

Wiosna, czyli najpiękniejszy czas w kuchni. Oto 10 zielonych dań

Młody szpinak sprawdzi się w sałatce, kanapce, przekąskach i daniach obiadowych. Polecamy makarony ze szpinakiem, pierogi i naleśniki ze szpinakowym nadzieniem. Szpinak dobrze komponuje się z owocami morza i rybami 20.05.2017 09:00
Nocny Bazar. To pierwsze takie miejsce w Lublinie

Nocny Bazar. To pierwsze takie miejsce w Lublinie

Zupy i bajgle, zapiekanki, lody, kuchnia meksykańska. Wszystko serwowane do późnych godzin nocnych. Nocny Bazar to pierwsze tego typu miejsce w Lublinie 18.05.2017 16:24
Nowe miejsca w Lublinie: Po bułki i na naleśniki

Nowe miejsca w Lublinie: Po bułki i na naleśniki

Ciąg dalszy wycieczki po nowych miejscach w Lublinie. Tym razem będą dwa z pieczywem i naleśnikarnia. 17.05.2017 11:53
Lubelskie: 10 miejsc na dania z grilla. Nasze propozycje

Lubelskie: 10 miejsc na dania z grilla. Nasze propozycje

Ormiański kebab, stek, dorada. A może golonka, grillowany karp z wędzarki, arbuz z musem jogurtowym? W Lublinie i regionie jest kilkanaście bardzo ciekawych miejsc, gdzie potrawy przyrządza się na grillu węglowym, elektrycznym, a nawet ruszcie opalanym dębem. Oto nasz subiektywny wybór pięciu miejsc w Lublinie i pięciu w regionie 15.05.2017 15:58
Lubelskie: W jakim lokalu zjesz regionalną potrawę?

Lubelskie: W jakim lokalu zjesz regionalną potrawę?

Lokalna Grupa Działania „Kraina wokół Lublina” chce wprowadzić do lokali gastronomicznych regionalne potrawy. Efektem będzie przewodnik, z którego dowiemy się gdzie zjeść typową lubelską potrawę 15.05.2017 11:06
Smardze - przepisy na jajecznicę, omlet i tagliatelle. Po truflach to najcenniejsze grzyby

Smardze - przepisy na jajecznicę, omlet i tagliatelle. Po truflach to najcenniejsze grzyby

Pierwsze smardze pojawiają się w kwietniu. W maju rosną na całego. Na Roztoczu, dookoła Kazimierza Dolnego, w Wąwolnicy. Od października 2014 roku smardz jest pod częściową ochroną. A więc możemy go zbierać i cieszyć się niebywałym smakiem. 07.05.2017 10:32

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama