Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama Wojewódzki Urząd Pracy
Tematyczne:

Kuchnia

Przepisy na koktajle od Marka Posłusznego, mistrza świata barmanów

Przepisy na koktajle od Marka Posłusznego, mistrza świata barmanów

Jest trzykrotnym Mistrzem Świata IBA. Żongluje i miesza drinki, robiąc widowiskowe show. Potrafi oszukać grawitację. Marek Posłuszny ma dla was autorskie przepisy na letnie drinki i koktajle 24.07.2017 07:33
10 dań z boczkiem w roli głównej. Najciekawsze przepisy

10 dań z boczkiem w roli głównej. Najciekawsze przepisy

Lubię jajecznicę na boczku, boczek z grilla, pierogi ruskie z omastą z boczku. A także zupę ziemniaczaną, kaszę gryczaną z boczkiem i polędwiczki w boczku. Chudy boczek wędzony to prawdziwy rarytas. Oto 10 dań z boczkiem w roli głównej. 18.07.2017 21:14
Food trucki pod CSK w Lublinie. Co można zjeść?

Food trucki pod CSK w Lublinie. Co można zjeść?

Blisko 30 food trucków rozstawiło się na placu Teatralnym pod Centrum Spotkania Kultur w Lublinie. 15.07.2017 18:46
Reklama deweloper tbv
Pieczemy bubelach, nieznany już dzisiaj lubelski przysmak

Pieczemy bubelach, nieznany już dzisiaj lubelski przysmak

Po niemal 70 latach razem z Esther Minars, której mama była przed wojną żoną właściciela piekarni na Furmańskiej i Markiem Pankiem, szefem kuchni Hades Szeroka, wypiekliśmy bubelach. Bubelach to misterium - mówiła wzruszona Esther. 09.07.2017 16:12
Nowe lokale gastronomiczne w Puławach. Na kawę, ciastko lub burgera

Nowe lokale gastronomiczne w Puławach. Na kawę, ciastko lub burgera

W Puławach jak grzyby po deszczu powstają nowe lokale gastronomiczne. Czym chcą skusić klientów? 30.06.2017 16:31
Jedziemy na słowiańskie bliny

Jedziemy na słowiańskie bliny

W trakcie trzydniowych warsztatów kulinarnych możecie aktywnie uczestniczyć w gotowaniu po słowiańsku. - Przy użyciu żaren i stęp będziecie wytwarzać mąkę, kaszę, prażmo. Przy ognisku, paleniskach i piecu kopułowym wspólnie będziemy gotować, piec i skwierzyć - mówi Paweł Szymański. 29.06.2017 20:06
Smak uroczyska. Świeża, sezonowa i lokalna kuchnia podlaskiego przełomu Bugu

Smak uroczyska. Świeża, sezonowa i lokalna kuchnia podlaskiego przełomu Bugu

Podlaski przełom Bugu zachwyca turystów z całej Europy. Ścieżka przyrodnicza „Szwajcaria Podlaska” ma 9 przystanków, z których każdy pełen jest tajemnic. Kiedy już nasycimy oczy widokiem dzikiego Bugu warto poznać świeżą, sezonową i lokalną kuchnię. Jej ostoją jest Uroczysko Zaborek. Barszcz podlaski, bliny żmudzkie, kartacze, pierogi ziemniaczane i parowańce z jagodami na deser... 28.06.2017 15:00
Pokrzywowa, głogowa, lipowa. Lemoniada, która przywołuje wspomnienia

Pokrzywowa, głogowa, lipowa. Lemoniada, która przywołuje wspomnienia

Kozia Zagroda z Cichostowa (pow. parczewski) zdobyła certyfikat „KUKBUK Poleca”. Redakcja tego magazynu kulturalno-kulinarnego doceniła Ewę i Igora Dąbrowskich za naturalne lemoniady. 25.06.2017 16:13
Warsztaty kulinarne i koncerty na Moście Kultury

Warsztaty kulinarne i koncerty na Moście Kultury

W niedzielę w ramach Mostu Kultury odbyły się warsztaty kulinarne. Z kolei już we wtorek na moście Mariana Lutosławskiego będzie można posłuchać flamenco. 18.06.2017 21:13
Co w restauracjach piszczy?

Co w restauracjach piszczy?

18.06.2017 12:51
Na co zamienić mięso? 10 przysmaków, których musisz spróbować w czerwcu

Na co zamienić mięso? 10 przysmaków, których musisz spróbować w czerwcu

W czerwcu na warzywniakach jest świeżo, sezonowo i lokalnie. Jeszcze są szparagi, dojrzewają czereśnie na pierogi, a rzodkiewka do sałat i twarożku jest najsmaczniejsza. Soczysta fasolka szparagowa z masłem i bułką zachwyca smakiem dzieciństwa, a pierwsze kurki w śmietanie z młodymi ziemniakami oddam za najlepszy stek z grilla 17.06.2017 10:07
Turystyka kulinarna w woj. lubelskim? Chcą współpracować z restauracjami i hotelami

Turystyka kulinarna w woj. lubelskim? Chcą współpracować z restauracjami i hotelami

Lokalna Grupa Działania Ziemi Kraśnickiej szuka m.in. restauracji, hoteli i gospodarstw agroturystycznych, które chciałby oferować swoim klientom produkty tradycyjne i lokalne. Kraśnicka LGD wspólnie z dwiema innymi lokalnym grupami działania z powiatów lubelskiego i biłgorajskiego chce stworzyć szlak kulinarny i promować turystykę kulinarną. 13.06.2017 18:29

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama