Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
12 grudnia na łamach prestiżowego „The Huffington Post” Fabio Parasecoli napisał o Agnieszce Filiks, szefowej restauracji Siwy Dym w Celejowie. - Dowiedziałem się, jak zrobić zupę pokrzywową, forszmak (zupę z kiełbasy, szynki, boczku i ogórków), a także pyszne pierogi lubelskie, nadziewane kaszą, świeżym serem i miętą - relacjonuje Parasecoli.
Tuż obok Bramy Krakowskiej otworzył się sklep Smaki Wschodu.
Do Wigilii i świąt już tylko dwa tygodnie. Najwyższy czas, żeby zakisić buraki na barszcz z uszkami, zamarynować mięso na wędlinę, zrobić ciasto na staropolski piernik, ugotować bigos i zamrozić czy naszykować wiejską kiełbasę.
Warto na początku grudnia potrenować ze śledziami w kuchni. Po to, żeby te, które wyszły najlepiej postawić na wigilijnym stole. Tym bardziej, że grudniowe śledzie są wyjątkowo smaczne.
W sobotę 3 grudnia o 17 w salach Domu Kultury w Motyczu rozpocznie się 5 Turniej Nalewek Domowych Gminy Konopnica. Konkurs jest otwarty dla pasjonatów nalewek z całej Polski.
Trzy pytania do Karoliny Rozwód, która pokieruje Teatrem Andersena w Lublinie do czasu wyboru nowego dyrektora.
6 stycznia w Teatrze Starym premiera sztuki Mateusza Pakuły „Wieloryb. The Globe”. Wielkiego płetwala wyrzuconego na brzeg oceanu zagra Krzysztof Globisz. Znakomity aktor wraca na scenę po udarze mózgu. Sprzedaż biletów na styczniowe spektakle rusza dziś
Flaki i forszmak w przystawkach. Kociołek myśliwski i żurek w zupach. Gulasz i bigos na drugie. Na jesienne dni wybraliśmy 8 energetycznych dań z regionalnej kuchni
W niedzielę, 13 listopada, w Siedlisku Folkloru „Marzanna” w Niedrzwicy Kościelnej odbędzie się jedenasta edycja Święta Bigosu Polskiego. Kto lubi bigos, obowiązkowo powinien w Niedrzwicy być.