Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WS

Lista artykułów:

Iwona Baruk, restauracja Atrium
magazyn

Przepisy na ostatnią chwilę "Wigilijne racuchy to mój smak dzieciństwa"

Co będzie na stole wigilijnym? Śledzie, czerwony barszcz z uszkami, pierogi z kapustą i grzybami. Obowiązkowo karp smażony. Mam na tego karpia rodzinny patent: filety z karpia nacieram przyprawami i zalewam mlekiem. Po godzinie płuczę i jeszcze raz do mleka, z listkiem i zielem angielski. Karp marynuje się trzy godziny. Następnie obtaczam go w mące i smażę na oleju na złoty kolor. Jest chrupiący, ale bardzo soczysty - mówi Iwona Baruk, z Restauracji Atrium.

Aneta Lis,  Atmosfera Cafe

Przepis na udane święta. Włodawskie ciasteczka świąteczne

Przepis z nad Buga na korzenne ciasteczka, które sprawdzą się podczas wigilii i będą niezastąpione podczas świąt Bożego Narodzenia.

Agnieszka Przytuła, restauracja Kardamon
magazyn

Agnieszka Przytuła z Kardamonu w Lublinie zdradza jak zrobić najlepszego karpia

Często wracam do wigilii z czasów mojego dzieciństwa. Z całą pewnością tamte wigilie były kompletnie inne niż obecnie. Świat się zmienił. Święta zawsze kojarzyły mi się ze śniegiem, którego teraz nie ma, z wigilią, z obfitością. Na stole musiała być koniecznie kapusta z grochem i grzybami, czego dziś już w kuchni nie praktykujemy.

Bilety są po 20 zł (indywidualny) i 15 zł (grupowy), na premierę (25 zł) (Dorota Awiorko-Klimek)

Kabaretowa wersja "Czerwonego Kapturka" w Teatrze Andersena

W sobotę w Teatrze Andersena premiera kabaretowej wersji \"Czerwonego Kapturka\". We wtorek widzieliśmy trzy fragmenty spektaklu opartego na baśni braci Grimm.

Na zdjęciu panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Białopola (przewodnicząca Marta Soroka, Zdzisława Szewc

Kulinarne zawody w skansenie: Poznaj Smaki Regionów

W niedzielę w Muzeum Wsi Lubelskiej pojawiło się ponad dwa tysiące łakomczuchów, którzy chcieli spróbować jak smakuje 121 produktów, które startowały w jubileuszowej X edycji wojewódzkiego etapu konkursu \"Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”.