Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Sprawdź przepis na klops.

Chrzan

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić domowy chrzan?

Jak zrobić domowy chrzan? Sprawdź przepis.

Przepisy na Wielkanoc: Ziemniaczki postne według XIX wiecznej receptury

Przepisy na Wielkanoc: Ziemniaczki postne według XIX wiecznej receptury

W czasie Wielkiego Piątku warto przywołać smak postnej kuchni staropolskiej. Oto przepis na ziemniaczki faszerowane śledziem i jajkiem na twardo. Przepis odnalazł prof. Jarosław Dumanowski, na potrzeby współczesne opracował go szef Marek Panek.

Agnieszka Filiks
Magazyn
galeria

Tradycyjnie, naturalnie i zdrowo. Wielkanocny stół według Agnieszki Filiks

I w restauracji, i w domu na święta wszystko szykuje sama. Sama piecze pasztety, robi i wędzi kiełbasę oraz szynki. Rozmowa z Agnieszką Filiks, właścicielką i szefową kuchni w restauracji Willa Filiks w Nałęczowie.

Arcybiskup Abel
Magazyn

Wielki Tydzień to czas rozumienia drogi Chrystusa

Wielka Sobota to czas dla prawosławnych i smutku, i oczekiwania na przeszywającą radość Zmartwychwstania Zbawiciela. Wysiłek i Wielkiego Postu, i Wielkiego Tygodnia powinien nam uzmysłowić bezmiar Bożej Miłości. Rozmowa z Jego Ekscelencją Najprzewielebniejszym Ablem, Prawosławnym Arcybiskupem Lubelskim i Chełmskim

Święta od kuchni. Przepisy na Wielkanoc - co warto przygotować wcześniej?
galeria

Święta od kuchni. Przepisy na Wielkanoc - co warto przygotować wcześniej?

Do Wielkanocny zostało już niewiele czasu. Podpowiadamy, co warto wcześniej przygotować w kuchni. Jeszcze zdążycie zrobić białą kiełbasę, nastawić zakwas na żurek i zamarynować mięso na pieczyste. Najlepiej w oparciu o regionalne receptury.

Rozdano Angelusy Lubelskie po raz 13. Kto dostał statuetkę? [zdjęcia]
galeria

Rozdano Angelusy Lubelskie po raz 13. Kto dostał statuetkę? [zdjęcia]

Najważniejszą Nagrodę Angelusa Lubelskiego za dzieło życia otrzymał ks. Andrzej Szostek, filozof, etyk, rektor Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego w latach 1998-2004.

Obaj pracowali we Włoszech. Obaj przygotowali zwycięskie danie w konkursie
Magazyn

Obaj pracowali we Włoszech. Obaj przygotowali zwycięskie danie w konkursie

Choć do Mediolanu poleci Paweł Gałecki, to od razu zaznacza, że zwycięskie danie przygotowali razem z Darkiem i w tym tandemie nie ma ważniejszych. Można powiedzieć, że Darek Cygan jest trenerem Pawła. Obaj pracowali we Włoszech, obaj pasjonują się włoską kuchnią.

Witek Muzyk Ulicy: Coś po mnie zostanie. Syn powie: mój tata był artystą
Lubelskie Ekstra

Witek Muzyk Ulicy: Coś po mnie zostanie. Syn powie: mój tata był artystą

Rozmowa z Witoldem Janem Mikołajczukiem z malutkiej podlaskiej osady Kołczyn. Kompozytorem, tekściarzem, muzykiem i poetą.

Więcej niż teatr. "Trzy siostry” Czechowa w Teatrze Osterwy
galeria

Więcej niż teatr. "Trzy siostry” Czechowa w Teatrze Osterwy

Kto lubi Czechowa, będzie usatysfakcjonowany. Kto Czechowa uwielbia, szczęśliwy. Kto ceni dobry teatr, też. Bo oto znakomity Czechow w Teatrze im. Juliusza Osterwy w Lublinie jest.