Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Wiktor Niedziałek (z lewej), który chce w Piotrawinie reaktywować browar biskupów krakowskich i Czesław Dziełak wznoszą toast za balans i równowagę. W życiu i w piwie. Fot. Waldemar Sulisz

Czesław warzy, czyli skąd się wzięła piwna rewolucja

Warzenie to połączenie czterech żywiołów: wody, słodu, chmielu i drożdży. Każdy z niech wnosi do piwa swój zakres smaków. Połączenie tych smaków w taki sposób, żeby się nie wykluczały a współgrały – to jest właśnie magia. I sztuka. Balans, harmonia, bogactwo smaków. Rozmowa z Czesławem Dziełakiem, jednym z najlepszych polskich piwowarów

Gdzie na dobre Chaczapuri i kotleciki z parmezanem?

Gdzie na dobre Chaczapuri i kotleciki z parmezanem?

Na początku września w Lublinie odbędzie się 3 edycja akcji Moc Restauracji. Temat – Gruzja na talerzu. A tymczasem już w ten weekend w restauracji Rozanna w Wąwolnicy możecie zjeść słynne chaczapuri z gruzińskim kebabem.

Kto w Lublinie podrabia gruzińskie szaszłyki?

Kto w Lublinie podrabia gruzińskie szaszłyki?

W restauracji Gościnne Piwnice na deptaku nie byłem z 10 lat. Kiedyś była to jedna z najlepszych knajp w Lublinie. Była, ale się zbyła.

Haydamaky & Rokiczanka. Pierwsze spotkanie zespołów w lubelskim skansenie. Zagrają razem na Europejskim Festiwalu Smaku w sobotę 5 września

Haydamacki smak sała i szaszłyków

Sało z czarnym chlebem, barszcz ukraiński, czeburieki, szaszłyki, płow, pielmieni i pierogi po ukraińsku. To ulubione dania ukraińskiego zespołu Haydamaky, który razem z zespołem Rokiczanka zagra we wrześniu na Europejskim Festiwalu Smaku. Z tej okazji na kulinarnej scenie królować będą najsłynniejsze potrawy z Ukrainy.

Co w restauracjach piszczy: żeberko z Perłowej, czeburiki z Jazzve

Co w restauracjach piszczy: żeberko z Perłowej, czeburiki z Jazzve

Co ciekawego w lubelskich restauracjach?

Przepisy na pierogi

Przepisy na pierogi. Chinkali, czeburieki, pierogi ruskie, chachłackie z bryndzą i ziemniaczane

Moje ulubione polskie danie? Pierogi. Są cudowne. Kocham pierogi - mówi o naszej kuchni Katie Melua, która 3 września zagra koncert na Arena Lublin.

Co w restauracjach piszczy. Gdzie zjeść golonkę, a gdzie chłodnik?

Co w restauracjach piszczy. Gdzie zjeść golonkę, a gdzie chłodnik?

Nowości z lubelskich restauracji.

Fot. Robert Żuchnik
galeria

Śniadanie pod chmurką w Plenerze

W niedzielę w klubie Plener zjemy śniadanie pod chmurką. Nad malowniczą Bystrzycą spotkacie restauratorów, producentów lokalnej żywności i wystawców z Europejskiego Festiwalu Smaku. - To dobre miejsce, żeby zwolnić i wolniej jeść - mówi Jan Budzyński, szef Slow Food Lubelskie

Chłodnik idealny na letnie upały. Najlepsze przepisy

Chłodnik idealny na letnie upały. Najlepsze przepisy

Kiedy słupek rtęci na termometrze przekracza 30 stopni i pnie się w górę, może uratować nas chłodnik. Może być z botwinki, może z ogórków, pomidorów. A nawet melonów i pomarańczy. Dziś instrukcja obsługi chłodnika. Na kilka sposobów

Lublin: Co w restauracjach piszczy

Lublin: Co w restauracjach piszczy

Choć Amanti di Pizza działa w Lublinie kilka dni, to stolik trzeba rezerwować z wyprzedzeniem.