Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Pyszne racuszki z dyni. Według Michała Tombaka

Po raz pierwszy zrobiliśmy je razem w Łodzi. W mieszkaniu prof. Michała Tombaka. Minęło kilka lat, przepis powędrował do przyjaciół. Wszyscy są zgodni: Racuszki, że palce lizać.
Dynie złocą się na straganach. Trochę zapomniane, powoli wracają do łask. Zawierają całą kopalnię mikroelementów, w tym bezcenny dla (panów) cynk. - Korzystajcie z okazji j jedzcie dynię dwa razy w tygodniu. Do zimy. A nawet dłużej, bo można pokroić dynie w kostkę, zapakować do woreczków i zamrozić - apeluje Michał Tombak. A ja zapraszam na racuszki z dyni. 1 kg dyni 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mleka 2 jaja 4 łyżki śmietany 4 łyżki masła szczypta sody sól pieprz. Dynię obrać, wypestkować, zetrzeć na grubej tarce, dodać resztę składników. Wymieszać. Kłaść łyżką na rozgrzane masło. Smażyć na złoto. Podawać z jogurtem zmiksowanym z ulubionymi ziołami. Smacznego:) Racuszki najbardziej lubię na śniadanie. Moja żona Małgosia posypuje je cukrem albo je racuszki z konfiturami.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama