Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Wasze przepisy. Ela Cwalinowa: Śliwki z kminkiem

Kto raz spróbuje śliwek z kminkiem, które robi Ela Cwalinowa i zrobi je potem samemu w domu, będzie je robił co jesień. Na straganach węgierek zatrzęsienie, więc do dzieła.
1 kg śliwek węgierek 1 szklanka octu pół szklanki cukru kilka goździków szczypta cynamonu 2 szklanki wody 2 torebki kminku Śliwki umyć, nakłuć. Sparzyć wrzątkiem, odcedzić. Ułożyć w słoikach. Z wody, kminku, cukru octu i przypraw ugotować syrop. Gorącym zalać śliwki. Pasteryzować 20 minut. To cała tajemnica.Smacznego. Śliwki kminkowe doskonale komponują się z pieczonym mięsem, wędliną i kieliszkiem wytrawnej nalewki.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama