Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama

Wasze przepisy. Robert Sulkiewicz z Kazimierza: Tatarskie czeburieki

Czeburieki to tatarskie pierogi nadziewane baraniną. Większe od naszych i smażone. Warto spróbować.
0,5 kg mięsa mielonego (najlepiej karczek barani) 3 cebule natka pietruszki (2 pęczki) suszone chili (troszeczkę i bez nasion) sól pieprz Na ciasto: 2 szklanki mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 1 cebulę drobno posiekać, podobnie zrobić z natką. Wymieszać z resztą składników i dodać 2 cebule starte na drobnych oczkach tarki. Farsz musi być dość rzadki (trochę jak pasta). Doprawić. Ciasto wyrobić i bardzo cienko rozwałkować. Wycinać duże krążki (można małą miską do zupy) o wielkości mniej więcej 12 cm. Farsz nakładać bardzo cienko (bo inaczej się nie usmaży). Zakleić i smażyć na dość głębokim tłuszczu po 2 minuty z każdej strony. Mają być złociste i soczyste w środku.
Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Komentarze

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama